Youssef Samy Asalah Nasri: Albanian - Shqiptar

Nov 18, 2010

Albanian - Shqiptar

Asalah Mostafa Nasri aka asala, Assala asala dhe Assalah; lindur 15 maj 1969, është një artist sirian muzikore.
 
Jeta e hershme

 Asala ka lindur në Damask, Siri për një çift e klasës së mesme. Mostafa Nasri, babai asala-së, ishte një kompozitor i nderuar sirian dhe këngëtare. Asala filloi karrierën e saj muzikore duke kryer patriotike, fetare, dhe këngët e fëmijëve, kur ajo ishte katër vjeç. Ajo këndoi këngën temë "Qessas Al Sho'oub" (arabisht: قصص الشعوب), e tregojnë cartoon, Hekayat Alamiyah (arabisht: حكايات عالمية). Në 1986, Mostafa Nasri vdiq pas vuajtur nga gjakderdhje të brendshme të shkaktuara nga një aksident me makinë. Moshës 17 ajo ndihmoi kujdeset për vëllezërit e motrat e saj, Reem, Amani, Ayman dhe Ayham me Azizah e saj amtare.
 
Karrierës

 karrierës komerciale asala's muzikore debutuar në vitin 1991 me Ligjin Ta'rafou (arabisht: لو تعرفو). Ky album ka këngë 4 në stilin oriental tarab operës. Ky album ka qenë një hit i menjëhershëm me copëton zemrën këngë si Ya Sabra Yana dhe Samehtak Ketir. Ajo shpejt forcoi praninë e saj në një industri në rritje mbushur me talente të reja, të rinj si najwa Karam, Saber Rebai, Angham, dhe Abdelmajeed Abdullah.
 
jetën personale 

Asala ka dy fëmijë nga martesa e saj e parë për të Ayman Al Dahabi, të cilin ajo u divorcua në vitin 2005 pas skandalit të tij kurorën. Ajo aktualisht ka kujdestarinë e dy fëmijëve të tyre, Shamit dhe Khaled. Ajo është martuar tani i njohur palestinezo-amerikan drejtor Eryan Tarek Al. Ajo ishte shtatzënë me fëmijën Tarek në fillim të vitit 2007, por pësoi një abort në gjysmë të rrugës përmes shtatëzanisë. Asala është një musliman suni. Asala ju dha shtetësia Bahraini nga Bahraini bin Hamad King Khalifa Al Isa pak ditë pasi ajo i dha një shfaqje spektakolare në operetë dhe Besnik Dashuria në festimin e Ditës së Pavarësisë së Bahreini. Asala mban tri shtetësi, siriane, Bahraini, dhe egjiptian.

No comments: