Youssef Samy Asalah Nasri: Finnish - Suomalainen

Nov 18, 2010

Finnish - Suomalainen

Asalah Mostafa Nasri alias ASALA, Assala Nasry ja Assalah, s. 15. toukokuuta 1969 on syyrialainen muusikko.
 
Varhainen elämä 

ASALA syntyi Damaskoksessa Syyriassa ja keskiluokan pari. Mostafa Nasri, ASALA isä, oli arvostetun Syyrian säveltäjä ja laulaja. ASALA aloitti musiikillisen uransa tekemällä isänmaallisia, uskonnollisia, ja lasten lauluja, kun hän oli neljävuotias. Hän lauloi tunnuslaulu "Qessas Al Sho'oub" (arabiaksi: قصص الشعوب), ja sarjakuva osoittavat, Hekayat Alamiyah (arab. حكايات عالمية). Vuonna 1986 Mostafa Nasri kuoli kärsivät sisäisen verenvuodon aiheuttama auto-onnettomuudessa. 17-vuotias hän auttoi huolehtimaan hänen sisaruksensa Reem, Amani, Ayman ja Ayham äitinsä Azizah.
 
Ura 

ASALA kaupallinen musiikillinen ura debytoi vuonna 1991 lain Ta'rafou (arab. لو تعرفو). Levy oli 4 kappaletta itämainen oopperamaisiin Tarab tyyliin. Albumi oli välitön hitti riipaisevia lauluja kuten Ya Sabran Yana ja Samehtak Ketir. Hän nopeasti sinetöi hänen läsnäoloaan kasvava teollisuudenala täynnä uusia, nuoria lahjakkuuksia kuten Najwa Karam, Saber Rebai, Angham ja Abdelmajeed Abdullah.
 
Henkilökohtainen elämä 

ASALA on kaksi lasta hänen ensimmäisestä avioliitostaan Ayman Al Dahabi, jonka hän erosi vuonna 2005 aviorikoksen skandaali. Hän on tällä hetkellä pidätettynä sekä lasten, Sham ja Khaled. Hän on nyt naimisissa kuuluisan Palestiinan-amerikkalainen ohjaaja Tarek Al Eryan. Hän oli raskaana ja Tarek lapsi alkuvuodesta 2007, mutta kärsi keskenmenon puolivälissä raskautta. ASALA on sunnimuslimien. ASALA myönsi Bahrainin kansalaisuuden Bahrainin kuningas Hamad bin Isa Al Khalifa muutaman päivän kuluttua hän antoi mahtava suorituskyky operetin rakkautta ja uskollisuutta kunniaksi Bahrain itsenäisyyspäivänä. ASALA hallussaan kolme kansalaisuutta, Syyrian, Bahrainin ja Egyptin.

No comments: