Youssef Samy Asalah Nasri: Bulgarian - Български

Nov 18, 2010

Bulgarian - Български

Asalah Mostafa Насри известен още като Asala, Assala Nasry и Assalah; роден на 15-ти май, 1969 е сирийски музикален артист.
 
Ранен живот 

Asala е роден в Дамаск, Сирия до средата няколко класа. Mostafa Насри, баща Asala, беше един почитан сирийски композитор и певец. Asala започва музикалната си кариера, като извършва патриотични, религиозни и детски песни, когато тя е била четири години. Тя пя на тематичната песен "Qessas Ал Sho'oub" (на арабски: قصص الشعوب), на анимационния филм показват, Hekayat Alamiyah (на арабски: حكايات عالمية). През 1986 г. Мустафа Насри починал, след като получи от вътрешни кръвоизливи, причинени от автомобилна катастрофа. 17 години тя помогна грижи за братя и сестри, Reem, Амани, Айман и Ayham с майка си Azizah.
 
Кариера

 търговски музикални Asala на кариерата дебютира през 1991 г. със Закон Ta'rafou (на арабски: لو تعرفو). В албума има 4 песни в ориенталски стил оперен tarab. Албумът е един миг удари с сърцераздирателни песни като Ya Сабра Яна и Samehtak Ketir. Тя бързо се циментира нейното присъствие в една разрастваща се индустрия пълна с нови, млади таланти като Najwa Karam, Saber Ребаи, Angham и Abdelmajeed Абдула.
 
Личен живот 

Asala има две деца от първия си брак с Ал Dahabi Айман, с когото се развежда през 2005 г. след изневярата му скандал. Тя в момента има попечителство над двете им деца, Шам и Халед. Сега тя е омъжена за известния палестинско-американския режисьор Тарек Ал Eryan. Тя беше бременна с детето Тарек е в началото на 2007 г., но претърпя спонтанен аборт по средата на бременността. Asala е сунитски мюсюлмани. Asala получи Бахрейн гражданство от Бахрейн Хамад бин Иса крал Ал Халифа няколко дни след като тя даде грандиозно представяне в оперетата любовта и верността в чест на Деня на независимостта на Бахрейн. Asala притежава три гражданство; Сирия, Бахрейн и Египет.

No comments: