Youssef Samy Asalah Nasri: Czech - České

Nov 18, 2010

Czech - České

Asalah Mostafa Nasri aka ASALA, Assala Nasry a Assalah, * 15. května 1969 je syrské hudební umělce.

Časný život
ASALA se narodil v syrském Damašku do střední třídy pár. Mostafa Nasri, ASALA otec, byl uctíván syrské skladatel a zpěvák. ASALA začala její hudební kariéru tím, že vykonává vlastenecké, náboženské a písně pro děti, když ona byla stará čtyři roky. Ona zpívala ústřední melodii "Qessas Al Sho'oub" (arabsky:
قصص الشعوب), o karikatury show, Hekayat Alamiyah (arabsky: حكايات عالمية). V roce 1986, Mostafa Nasri zemřel poté, co trpěl vnitřním krvácením způsobené při dopravní nehodě. Ve věku 17 ona pomohla péči o své sourozence, Reem, Amani, Ayman a Ayham s její matkou Azizah.

Kariéra
ASALA komerční hudební kariéra debutoval v roce 1991 se zákonem Ta'rafou (arabsky:
لو تعرفو). Album mělo 4 písně v orientálním stylu operní Tarab. Album bylo okamžitý hit s písněmi jako srdcervoucí Ya Sabra a Yana Samehtak Ketir. Ona rychle stmelil její přítomnost v rostoucí průmysl překypovat novými, mladými talenty jako Najwa Karam, Saber Rebai, Angham a Abdelmajeed Abdullah.

Osobní život
ASALA má dvě děti z prvního manželství s Ayman Al Dahabi, koho ona se rozvedla v roce 2005 po jeho cizoložství skandál. V současné době má opatrovnictví obou svých dětí, Sham a Khaled. Ona je nyní vdaná za známého palestinsko-americký režisér Tarek Al Eryan. Ona byla těhotná s dítětem Tarek je na začátku roku 2007, ale snášel potrat v polovině těhotenství. ASALA je Sunni muslimský. ASALA bylo uděleno státní občanství bahrajnských bahrajnských král Hamad bin Isa Al Khalifa pár dní poté, co dala velkolepé vystoupení v operetě lásky a věrnosti na oslavu Dne nezávislosti Bahrajnu. ASALA je držitelem tří občanství syrské, bahrajnských, a egyptský.

No comments: