Youssef Samy Asalah Nasri: Croatian - Hrvatski

Nov 18, 2010

Croatian - Hrvatski

Asalah Mostafa Nasri aka Asala, Assala Nasry i Assalah, rođen 15. svibnja 1969 je sirijskog glazbeni umjetnik.
 
Rani život 

Asala je rođen u Damasku, Sirija za srednju klasu par. Mostafa Nasri, Asala otac, bio je cijenjen Sirijac skladatelj i pjevač. Asala započela svoju glazbenu karijeru izvodeći domoljubne, vjerske i dječje pjesme, kada je četiri godine star. Pjevala je pjesmu "Qessas Al Sho'oub" (arapski: قصص الشعوب), za crtani film show, Hekayat Alamiyah (arapski: حكايات عالمية). Godine 1986, Mostafa Nasri je umro nakon što je pretrpjela od unutarnjeg krvarenja izazvanog prometnoj nesreći. U dobi od 17 ona pomogla brigu za svoje braće i sestara, Reem, Amani, Ayman i Ayham s majkom Azizah.
 
Karijera 

Asala komercijalnog glazbenu karijeru debitirao u 1991 sa Zakonom Ta'rafou (arapski: لو تعرفو). Album je imao 4 pjesme u orijentalnom opernim tarab stilu. Album je bio instant hit sa srceparajući pjesmama kao što su Ya Sabra Yana i Samehtak Ketir. Ona je brzo zacementirao svoje nazočnosti u rastućoj industriji prepun nove, mlade talente poput Najwa Karam, Saber Rebai, Angham, i Abdelmajeed Abdullah.
 
Osobni život 

Asala ima dvoje djece iz prvog braka s Ayman Al Dahabi, od kojega se razvela u 2005 nakon što je preljub skandal. Ona trenutno ima skrbništvo nad oboje svoje djece, i Sham Khaled. Ona je sada u braku s poznatom palestinsko-američkog redatelja Tarek Al Eryan. Ona je bila trudna s Tarek djeteta u ranim 2007, ali pretrpjela pobačaj na pola puta kroz trudnoću. Asala je sunitski muslimani. Asala je dobila Bahraini državljanstvo Bahraini kralj Hamad bin Isa Al Khalifa nekoliko dana nakon što je dao spektakularne rezultate u opereta ljubav i odanost u proslavi Bahrein Dan neovisnosti. Asala ima tri državljanstva, sirijski, Bahraini, i Egipćani.

No comments: