Youssef Samy Asalah Nasri: Dutch - Nederlandse

Nov 18, 2010

Dutch - Nederlandse

Asalah Mostafa Nasri aka Asala, Assala Nasry en Assalah; geboren 15 mei 1969 is een Syrisch muzikale kunstenaar.
 
Het vroege leven 

ASALA werd geboren in Damascus, Syrië om een middenklasse paar. Mostafa Nasri, Asala's vader, was een gerespecteerde Syrische componist en zanger. ASALA begon haar muzikale carrière door het uitvoeren van vaderlandslievende, religieuze en kinderliedjes toen ze vier jaar oud was. Ze zong het themalied "Qessas Al Sho'oub" (Arabisch: قصص الشعوب), van de cartoon show, Hekayat Alamiyah (Arabisch: حكايات عالمية). In 1986, Mostafa Nasri is overleden na het lijden van de interne bloeden veroorzaakt door een auto-ongeluk. 17 jaar hielp ze de zorg voor haar broers en zusters, Reem, Amani, Ayman en Ayham met haar moeder Azizah.
 
Carrière 

commerciële muzikale Asala carrière debuteerde in 1991 met wet Ta'rafou (Arabisch: لو تعرفو). Het album 4 nummers had in de oosterse opera Tarab stijl. Het album werd een instant hit met hartverscheurende songs als Ya Sabra Yana en Samehtak Ketir. Ze snel gecementeerd haar aanwezigheid in een groeiende bedrijfstak boordevol nieuw, jong talent, zoals Najwa Karam, Saber Rebai, Angham en Abdelmajeed Abdullah.
 
Het persoonlijke leven 

ASALA heeft twee kinderen uit haar eerste huwelijk met Ayman Al Dahabi, met wie ze in 2005 scheidde na zijn overspel schandaal. Ze heeft momenteel de voogdij over hun beider kinderen, Sham en Khaled. Ze is nu getrouwd met beroemde Palestijns-Amerikaanse regisseur Tarek Al Eryan. Ze was zwanger van kind Tarek's in het begin van 2007, maar een miskraam halverwege de zwangerschap. ASALA is een soennitische moslim. ASALA werd verleend Bahreinse burgerschap door Bahreinse koning Hamad bin Isa Al Khalifa een paar dagen nadat ze een spectaculair optreden in de operette liefde en trouw in de viering van Independence Day Bahrein gaf. ASALA heeft drie burgerschap; Syrische, Bahreinse, en Egyptische.

No comments: