Youssef Samy Asalah Nasri: Hungarian - Magyar

Nov 18, 2010

Hungarian - Magyar

Asalah Mostafa Nasri néven Asala, Assala Nasry és Assalah, született 15 május 1969 egy szíriai zenei művész.

Az élet korai szakaszában
Asala született Damaszkuszban, Szíriában a középosztálybeli házaspár. Mostafa Nasri, Asala apja volt, egy nagyra becsült szíriai zeneszerző és énekes. Asala kezdte zenei karrierjét, hogy elvégezzük hazafias, vallási, és a gyerekek dalait, amikor négy éves volt. Énekelt a főcímdal "Qessas Al Sho'oub" (arabul:
قصص الشعوب), a rajzfilm show, Hekayat Alamiyah (arabul: حكايات عالمية). 1986-ban, Mostafa Nasri meghalt, miután szenvedő belső vérzés okozta autóbalesetben. 17 éves lány segített törődik vele testvérek, Reem, Amani, Ayman és Ayham anyjával Azizah.

Karrier
Asala kereskedelmi zenei karrierje 1991-ben debütált a törvény Ta'rafou (arabul:
لو تعرفو). Az album már 4 dalokat a keleti operai Tarab stílusban. Az album azonnali siker lett a szívszorító dalok, mint a Ya Sabra Yana és Samehtak Ketir. Hamar ragasztott rá jelenlétét a fejlődő ágazat csupa új, fiatal tehetségek, mint Najwa Karam, Saber Rebai, Angham, és Abdelmajeed Abdullah.

Személyes élet
Asala két gyermek élete első házassága Ayman Al Dahabi, akit elvált 2005-ben a következő aki házasságtörést követett el botrány. Ő jelenleg őrizetben a két gyermekük, Sham és Khaled. Ő már házas a híres palesztin-amerikai rendező Tarek Al Eryan. Ő volt terhes Tarek gyermeke, 2007 elején, de szenvedett a vetélés felénél a terhesség. Asala egy szunnita muzulmán. Asala adták bahreini állampolgárságot a bahreini Hamad bin Isa király Al Khalifa néhány nappal azután, hogy adott egy látványos előadás a operett Szerelem és hűség ünnepe Bahrein a függetlenség napja. Asala három, állampolgárság, szír, bahreini, és egyiptomi.

No comments: