Youssef Samy Asalah Nasri: Slovenian - Slovenščina

Nov 7, 2010

Slovenian - Slovenščina

Asalah Mostafa Nasri aka asala, Assala nasry in Assalah, rojen 15. maj 1969 je sirski glasbeni umetnik.
 

Zgodnje življenje
Asala je bil rojen v Damask, Sirija, da nekaj srednjega razreda. Mostafa Nasri, oče asala, je bil spoštovan Sirije skladatelj in pevec. Asala je začel svojo glasbeno kariero, ki jih opravljajo domoljubni, verske in otroške pesmi, ko je bil star štiri leta. Je pela pesem "Qessas Al Sho'oub" (arabsko:
قصص الشعوب), z risano kažejo, Hekayat Alamiyah (arabsko: حكايات عالمية). Leta 1986, Mostafa Nasri je umrl po tem, ko so oškodovani zaradi notranjih krvavitev, ki jo povzroči prometno nesrečo. Star 17 let, je pomagala skrbeti za svoje brate in sestre, Reem, Amani, Ayman in Ayham z materjo Azizah.

Kariera
komercialna glasbena kariera asala je debitiral leta 1991 z zakonom Ta'rafou (arabsko:
لو تعرفو). Album je imel 4 pesmi v orientalskem slogu opernih tarab. Album je bil instant hit s presunljivo pesmi, kot so Ya Sabra in Yana Samehtak Ketir. Ona hitro utrdili svojo prisotnost na rastočih industriji kar prekipeva od novih, mladih talentov.

Osebno življenje
Asala ima dva otroka iz njenega prvega zakona z Ayman Al Dahabi, ki se je ločila leta 2005 po njegovih prešuštvo škandal. Ona ima trenutno skrbništvo obeh otrok, Sham in Khaled. Ona je zdaj poročen s slavni palestinsko-ameriški režiser Tarek Al Eryan. Bila je noseča z otrokom Tarek je v začetku leta 2007, vendar je utrpela spontani splav na polovici nosečnosti. Asala je sunitski muslimani. Asala je bila dodeljena Bahrajnu državljanstvo po Bahrajnu kralj Hamad bin Isa Al Kalifa nekaj dni po tem, ko je dala spektakularen uspešnost v operete ljubezni in zvestobe v praznovanju samostojnosti Bahrain's Day. Asala ima tri državljanstvo, Sirije, Bahrajnu, in egiptovske.

No comments: