Youssef Samy Asalah Nasri: Slovak - Slovenskému

Nov 7, 2010

Slovak - Slovenskému

Asalah Mostafa Nasri aka ASALA, Assal Nasri a Assalah, * 15. mája 1969 je sýrske hudobný umelca.

Skorý život
ASALA sa narodil v sýrskom Damasku do strednej triedy pár. Mostafa Nasri, ASALA otec, bol uctievaný sýrske skladateľ a spevák. ASALA začala jej hudobnú kariéru tým, že vykonáva vlastenecké, náboženské a piesne pre deti, keď ona bola stará štyri roky. Ona spievala ústrednú melódiu "Qessas Al Sho'oub" (arabsky:
قصص الشعوب), o karikatúry show, Hekayat Alamiyah (arabsky: حكايات عالمية). V roku 1986, Mostafa Nasri zomrel potom, čo trpel vnútorným krvácaním spôsobenej pri dopravnej nehode. Vo veku 17 ona pomohla starostlivosť o svojich súrodencov, Reem, Amani, Ayman a Ayham s jej matkou Azizah.

Kariéra
ASALA komerčné hudobná kariéra debutoval v roku 1991 so zákonom Ta'rafou (arabsky:
لو تعرفو). Album mal 4 piesne v orientálnom štýle opernej Taraba. Album bol okamžitý hit s piesňami ako srdcervúce Ya Sabra a Yana Samehtak Ketir. Ona rýchlo stmelil jej prítomnosť v rastúcej priemysel prekypovať nových mladých talentov.

Osobný život
ASALA má dve deti z prvého manželstva s Ayman Al Dahab, koho ona sa rozviedla v roku 2005 po jeho cudzoložstvo škandál. V súčasnej dobe má opatrovníctvo oboch svojich detí, Sham a Khaled. Ona je teraz vydatá za známeho palestínsko-americký režisér Tarek Al Eryan. Ona bola tehotná s dieťaťom Tarek je na začiatku roka 2007, ale znášal potrat v polovici tehotenstva. ASALA je Sunny moslimský. ASALA bolo udelené štátne občianstvo bahrajnských bahrajnských kráľ Hamad bin Isa Al Khalifa pár dní potom, čo dala veľkolepé vystúpenie v operete lásky a vernosti na oslavu Dňa nezávislosti Bahrajnu. ASALA je držiteľom troch občianstvo sýrske, bahrajnských, a egyptský.

No comments: