Youssef Samy Asalah Nasri: Serbian - Српска

Nov 7, 2010

Serbian - Српска

Асалах Мостафа Насри званог Асала, Ассала Насри и Ассалах, рођен 15. маја 1969 је сиријски музички уметник.

Рани живот
Горг је рођен у Дамаску, Сирија се средњи пар класа. Мостафа Насри, Асала отац, био је поштован сиријски композитор и певач. Горг је почела своју музичку каријеру обављањем патриотских, религијских и песме за децу када је имала четири године. Она је певала песму "Кессас ал Схо'оуб" (арапски:
قصص الشعوب), од карикатура показати, Хекаиат Аламииах (арапски: حكايات عالمية). Године 1986, Мостафа Насри је умро након што пати од унутрашњег крварења услед саобраћајне несреће. 17 година је помогла бринула о својој браћи и сестрама, Реем, Амани, Ајман и Аихам са мајком Азизах.

Каријера
Горг комерцијалне музичку каријеру дебитовао 1991 са Законом Та'рафоу (арапски:
لو تعرفو). Албум је имао 4 песме у оперској Тараб оријенталног стила. Албум је тренутни хит у срцепарајуће песме попут иа Сабри Јана и Самехтак Кетир. Она је брзо учврстио своје присуство у растућој индустрији препуна нових, младих талената.

Лични живот
Горг има двоје деце из њеног првог брака са Ајман ал Дахаби, кога је развела у 2005 након његове прељубе скандал. Она тренутно има старатељство над оба своје деце, Шам и Халида. Она је сада удата за познатог палестинско-амерички режисер Тарек ал Ериан. Она је била трудна са дететом Тарек је почетком 2007, али је претрпео побачаја пола трудноће. Горг је сунитски муслиман. Горг је добила Бахреина држављанство Бахреина краљ Хамад бин Иса Ал Калифа неколико дана након што је дао спектакуларан наступ у оперети љубави и оданости у Бахреину прослави Дана независности. Горг има три држављанства, сиријском, Бахреина, и Египћана.

No comments: