Youssef Samy Asalah Nasri: Romanian - Română

Nov 7, 2010

Romanian - Română

Asalah Mostafa Nasri aka Asala, Assala Nasry şi Assalah; născut la 15 mai 1969 este un artist sirian muzical.
 

Early de viaţă
Asala sa născut în Damasc, Siria pentru un cuplu din clasa de mijloc. Mostafa Nasri, tatăl Asala lui, a fost un compozitor şi cântăreţ sirian venerat. Asala-a inceput cariera muzicala prin efectuarea patriotice, religioase, şi cântece pentru copii, atunci când ea a fost de patru ani. Ea a cântat piesa tema "Qessas Al Sho'oub" (arabă:
قصص الشعوب), de show de desene animate, Hekayat Alamiyah (arabă: حكايات عالمية). În 1986, Mostafa Nasri a murit dupa ce a suferit de la hemoragii interne cauzate de un accident de maşină. Vârstă de 17 ani ea a ajutat grijă de fraţii ei, Reem, Amani, Ayman şi Ayham cu mama Azizah ei.

Carieră
Asala cariera muzicala comerciale a debutat în 1991 cu Legea Ta'rafou (arabă:
لو تعرفو). Albumul a avut 4 piese în stil oriental tarab de operă. Albumul a fost un hit instant cu sfasietoare piese ca Ya Sabra şi Yana Ketir Samehtak. Ea a consolidat rapid prezenţa ei într-o industrie în creştere plini de talente noi, tineri.

Viaţa personală
Asala are doi copii din prima casatorie a lui Ayman Al Dahabi, care a divorţat în 2005, în urma scandalului lui adulter. Ea are în prezent custodia lor, atât pentru copii, Sham şi Khaled. Ea este acum căsătorită cu celebrul palestiniano-american director Tarek Al Eryan. Ea a fost insarcinata cu copilul lui Tarek la începutul anului 2007, dar a suferit un avort spontan la jumatatea prin intermediul sarcinii. Asala este un musulman sunnit. Asala din Bahrain a fost acordată cetăţenie de către Bahrain regele Hamad bin Isa Al Khalifa câteva zile după ce a dat un spectacol de operetă spectaculos în dragoste şi loialitate în celebrarea Bahrain Ziua Independenţei. Asala deţine trei cetăţenia; sirian, Bahrain, şi egiptean.

No comments: